Истински апокалипсис в София след потопа. Скоро столицата не помни подобно бедствие, казват живущите в града. 

Мощната лятна буря с порой, градушка и гръмотевици удари София тази вечер. Над 60 литра дъжд се изляха само от 21 до 22 ч.

Метростанциите са неизползваеми, защото са под вода, а блок в Зона Б5 се разпада, сигнализираха пред GLAS.bg хора от квартала и изпратиха снимки на течовете и падащата фасада. 

Блокирани хора, закъсали коли, паднали дървета СНИМКИ

"Всички екипи на пожарната и аварийното звено на общината работят по сигнали за наводнени обекти и завирявания от силната буря над София. До 22.30 ч са получени над 65 сигнала", рапортува около 23 часа във фейсбук столичният кмет Йорданка Фъндъкова. "Временно е спряно движението по бул. “Евлогий и Христо Георгиеви” в района на Военна академия заради излизане на Перловска река от коритото й. Апокалипсис в София! На отделни метростанции по време на бурята влезе вода през входовете, която в момента се почиства.

Движението на метрото не е спирало. По време на бурята бяха променени маршрутите на трамваи №1, 6, 7 и 10. В момента е променен маршрута на трамваите по линии 11 и 12, които се движат до метростанция „Хан Кубрат“.

Временно с прекъснато електричество са части от “Хаджи Димитър”, “Хладилника”, “Кръстова вада”, “Манастирски ливади”, “Св. Троица” и др. Екипи на ЧЕЗ работят по отрасняване на авариите.

Най-много са сигнали за наводнени мазета и завирени улици от “Красно село”, “Триадица” и “Витоша”, “Люлин” и др.," изреди щетите в столицата кметицата. В същото време столичани продължават да изпращат до медиите и да споделят снимки и видеа от потопа в София:

Голи младежи изтрещяха по време на потопа в София ВИДЕО

Небето над София се продъни! Потоп, градушка и гръмотевици! СНИМКИ+ВИДЕО