Леденото мъжко хоро в Калофер ще го има ли? 

Този въпрос от дни занимава обществеността и предизвиква бурни дискусии в социалните мрежи.

Едни подкрепиха призива на градоначалника Румен Стоянов – хората да се въздържат от идване в Калофер, а местните да загърбят традициите и да не влизат за кръста във водата, заради мерките срещу вируса и струпването на много хора на едно място.

С мъка на сърцето кметът на Калофер: Не идвайте за Йордановден, хоро няма да има

Не така обаче смятат калоферци, които не искат да стоят по къщите на Богоявление.

Мъжко хоро в ледените води на река Тунджа ще има, канят се те с постове из Facebook и осъществиха заканата си, влязоха тази сутрин в Тунджа. Вижте!

Картината по нищо не се различаваше от предишни години и независимо, че сме в ситуация на пандемия, мъжете навлязоха във водите на Тунджа.

Според традицията в Калофер на Йордановден във водите на ледената Тунджа влизат близо 150 мъже, които танцуват хоро и развяват български знамена.

В реката обаче не влезе кметът на града Румен Стоянов, който предпочете на не дава пример на останалите. За първи път в историята обаче във водите влезе и жена, което е прецедент.

Честит Йордановден на именниците от екипа на GLAS.bg. Бъдете здрави и калени във времена на коронакриза. А и да не забравите да почерпите. Наздраве!