Управата на Сливен стана обект на критики във Facebook, след като се узна, че в града, въпреки строгите мерки, се е провел панаир по случай Димитровден.

Снимка на празнуващи, които се разхождат без маски и никаква дистанция и дори се возят на гондола, се разпространи в мрежата и предизвика стотици коментари, макар градът да е в червената зона на COVID-19.

Заповедта за новите ограничения трябваше да влезе в сила на 24-и октомври, но бе частично отменена и започна да действа от 00:00 часа на 27-ми октомври.

В този промеждутък бяха разрешени масови събирания, като сватби и кръщенета. Проведе се и... панаира.

Общината твърди, че тържествата са протекли според предварително планираното в културния календар на града и приключили часове преди влизане в сила на забраната на областния управител за временно спиране на работата на нощните клубове.

"Не съм виждал снимката и не мога да коментирам дали е от тази година. Проблемът е в цялостното ни поведение, а не в едно провело се събитие. Заповедта беше частично променена заради мероприятията, които бяха планирани. На всички тях мерките бяха изпълнени безупречно", обясни пред Нова тв областният управител Чавдар Божурски.

Не така обаче смятат коментиращите, които забелязали как на главната улица били разположени всякакъв тип сергии, а хората се тълпяли, за да си купят нещо – без  дистанция, а в повечето случаи и без маски.

"Моето мнение е, че сергиите трябваше да бъдат на по-големи разстояния или изобщо да не се организират тържества, щом не може да се спазват мерките", твърдят сливналии.

ОБНОВЕНА: Скандалната снимка на панаира в Сливен по Димитровден, която разбуни духовете в социалните мрежи, е отпреди 2 години, съобщи “Сливен прес”, като се позова на автора на кадъра. Местната медиа обаче не оповестява самоличността му.