Мъж сподели призив за помощ в една от българските facebook групи. Става въпрос за майка с шест кученца. Малките са на възраст месец, месец и половина.

На снимката се вижда, че кучето е с тежка прорезна рана в областта на корема. Нараняването е толкова жестоко, че се вижда как част от вътрешностите се крепят едва на сантиметри кожа. По думите на жената, потърсила помощ, без оказване на съдействие животното и неговите малки ще загинат бавно и мъчително. Според нея нараняването е вследствие на закачане на бодлива тел.

Мъжът, дал гласност на случая, моли за съдействие или поне споделяне на поста, за да стигне до повече хора, с чиято помощ на кучето да се осигури преглед при ветеринар.

Животното се намира в град Велинград, квартал Каменица, телефонът оставен за контакти е 0897 789 248.

Публикуваме и призива за помощ, споделен от Хаки Кан:

"Жена от Велинград ми писа с отчаян зов за помощ. Майка с бебета се е надрала на бодлива тел и коремът й е разкъсан. Кожата й виси, виждат се вътрешности.

Трябва спешно да се упои и да се закара на ветеринар да я зашият. Жената няма транспорт. Всеки, който може да помогне, да се свърже с нея.

Тел за връзка: 0897 789 248 - Стойка

Адрес: Гр.Велинград кв.Каменица.

СПОДЕЛЕТЕ НАВСЯКЪДЕ, ЗА ДА СТИГНЕ ДО ПРАВИЛНИТЕ ХОРА!"

В споделените снимки може да видим състоянието на майката и кученцата, за които се грижи. Надяваме се кучето да получи ветеринарна помощ.