Полуразложен труп на котка, обвит в домашно одеяло и положен върху скорошен гроб хвърли в паника населението на Казанлък.

На телефон 112 бил подаден сигнал за труп на новородено. На място към гробищния парк се отправили криминалисти и униформени от местното РУ "Полиция". Те обаче установили, че в одеялото има само останки на домашен любимец.

Образувано е досъдебно производство, съобщи районният прокурор Таня Димитрова.

Към момента не е ясно дали става въпрос за някакъв вид "черна магия" или недодялана шега, пише "Монитор".

Не бил изключено някой да е решил по този начин да се раздели с починалия си любимец, тъй като в Казанлък и околните селища няма специално определено място за погребване на животински останки.

Тепърва ще се установява чий е гробът, където са били подхвърлени котешките останки и дали евентуално някой зложелател на семейството не е решил да се погаври с мъката на опечалените. В гробищния парк няма монтирани видеокамери, а нощем няма и жива охрана, коментират живеещи в близост.

От какво е починало животинчето ще се произнесе експерт ветеринарен лекар, но това щяло да е доста трудна задача, поради напредналия стадий на разлагане на останките, коментираха криминалисти от Града на розите. Според тях най-вероятно ставало въпрос за нелепа шега, никой тук не е чувал за наличие на някакви „сатанински секти“, заиграващи се с подобни зловещи ритуали.