Остават ни още няколко дни с летни температури, но есента ще напомни сериозно за себе си през втората половина на седмицата с рязко захлаждане, студен вятър и дъжд.

Тази стурни минималните температури ще бъдат доста високи за октомври, от 12 до 18 градуса. През деня повече облаци ще има над планините и в Източна България. Температурите ще останат почти без промяна, от 25 до 30 градуса.

В Източна България ще духа слаб до умерен вятър от югоизток, а в централните и западни райони ще бъде почти тихо.

В сряда минималните температури ще останат без промяна, от 11 до 17 градуса. Вятърът ще се ориентира от юг и дневните температури ще се повишат още малко, достигайки стойности в интервала от 27 до 32, 33 градуса. Ще бъде слънчево.

В четвъртък минималните температури ще останат много високи за октомври, от 12, 13 до 19 градуса. През деня от запад облачността ще се увеличава, а вятърът, отначало над Северозападна България ще се ориентира от северозапад и ще се усилва.

Дневните температури около обед и в ранния следобед ще са от 25, 27 в крайния северозапад до все още 30, 32 на изток и юг.

В петък ще бъде по-често облачно, ветровито и доста хладно. На места ще превалява дъжд.

Максималните температури ще бъдат по-ниски от тези в предходните дни с 10-15 градуса и ще бъдат от около 13, 15 до 20-21 градуса.