Предстои рязка промяна на времето с очаквани снеговалежи и е важно водачите да предвидят правилно условията, при които ще шофират, предупредиха от Пътна полиция. Поради тази причина КАТ засилва контрола.

Ще бъдат изкарани още екипи и техника на пътя. Ще има повече камери и радари за скорост, както и проверки на автомобилите за готовността им за зимата.

През зимата едни от най-проблемните участъци са планинските проходи, на следващо място са магистралите – заради претоварения трафик, което води и до повече инциденти в подобни ситуации.

Ледени топченца валят над София. Духа силен вятър, внимателно на пътя!

От КАТ обявиха, че са предвидени допълнителни полицейски екипи, които превантивно да бъдат на пътя, като тяхното присъствие да е видимо, за да могат самите водачи да засилят своето внимание.

Ще има и допълнителни екипи на МВР на разположение, които да отработват само катастрофи, за да не се получава забавяне и да се образуват задръствания.

От "Пътна полиция" призоваха всички, на които им предстои пътуване, да тръгват добре подготвени, да спазват необходимата дистанция и ограниченията на скоростта. По цялата републиканска пътна мрежа ще бъдат разположени екипи на КАТ.