26-годишна лекарка от Центъра за спешна медицинска помощ във Варна е загинала при жестока катастрофа край малкотърновското село Зведец, съобщиха от МВР.

Сигналът за инцидента, който е станал близо до разклона за село Младежко, е подаден около 16:30 часа в събота.

На остър завой д-р Мериян Радева губи контролнад мотора си, който се е ударил в мантинелата. Младата жена е загинала на място, след като получила травми, несъвместими с живота й.

В профила си в социалната мрежа младата жена сама е написала, че има книжка за категория А едва от четири месеца.

Приятелите й подозират, че тя е пътувала към София, за да се присъедини към шествието за толерантност на пътя и в памет на починалите в катастрофи, което се проведе в събота вечерта.

Среднощен рев на мотори в памет на загиналите мотористи на пътя

Нелепото е, че точно тя, като лекар в Спешна помощ, е спасявала животите на десетки хора, пострадали на пътя.

Пистовите мотори обаче за нея били страст още от ученическите й години. Обичала рокерските компании, но зовяла за толерантност на пътя дори и през профилите си в социалните мрежи.

Само преди дни красавицата е написала във Facebook: "Да погледнем още веднъж за да не станем убийци! Нека бъдем много внимателни при шофиране!"

Приятелите й я описват като много усмихната и отдадена на работата си.

Мериян Радева е завършила Медицинския университет във Варна, след което е постъпила на работа в Центъра за спешна медицинска помощ в морската столица през 2019 година. Тя е била със специалност "Обща медицина". Родом е от Разград.

Екипът на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна са потресени от внезапната загуба на своята колежка и изказват своите искрени съболезнования на родителите и близките на Мериян.