Днес ще бъде предимно слънчево, но привечер над западните райони ще се появи средна и висока облачност, валежи не се очакват, съобщиха синоптиците от НИМХ. 

Температурите ще останат без промяна – от 25 до 30 градуса в цялата страна.

В четвъртък над северните и западни райони ще има по-значителна облачност, в повечето места все още средна и висока. В планинските райони на Югозападна България и около тях на места ще превали краткотраен дъжд. Температурите ще останат без съществена промяна.

През нощта срещу петък започва чувствителна промяна на времето. Вятърът от североизток ще с усили и ще нахлува по-хладен въздух.

В петък дневните температури ще бъдат в процес на понижение и максималните стойности ще са от около 22 градуса на североизток до все още 28-30 в крайните западни и южни райони.

В събота ще бъде значително по-хладно, с максимални температури от около 20 до 25 градуса. Облачността ще бъде променлива, а слаби  краткотрайни превалявания ще има само на отделни  места е южните райони.

В неделя обаче слънцето ще се завърне, като температурите ще бъдат близки до обичайните за периода, от 20 до 25. Ще бъде почти тихо или със слаб вятър от север.