Шокираща загуба за жителите на Гоце Делчев. Градът скърби за д-р Милан Първанов, който не успя да пребори коронавируса.

Доктор Първанов почина в "Пирогов" на 59-годишна възраст, а колегите му са изключително разтроени след смъртта му.

Те споделят, че загубата е голяма за всички, защото е бил всеотдаен човек.

"Д-р Първанов беше най-всеотдайният човек, когото познавах. Той беше един от анестезиолозите. Изключително трудно е да се говори в минало време за този човек. Той работеше денонощно, спасяваше денонощно, от първия момент беше на първа линия, не се изплаши. За съжаление обаче от това си отиде", разказа медицинската сестра на АГ отделението Надежда Костова.

COVID-19 отне живота на шефа на клиниката по анестезиология в Гоце Делчев

Директорът на болницата обясни пред bTV, че се прави всичко възможно, за да бъде намерен анестезиолог, който да го замести.

"Голям лекар, който е спасил стотици животи. Голяма загуба за града, за хората и за целия район. Липсва сериозен контрол от институциите по повод спазването на мерките за COVID-19. Хората не спазват това, което се изисква по разпореждането на Министерството на здравеопазването. Смятам, че трябва да има истински контрол и хората да станат по-отговорни, защото ще останем без лекари", каза кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

А вчера стана ясно, че и съпругата на д-р Първанов - д-р Вера Първанова, която е шеф на неврологията в МБАЛ "Иван Скендеров", също е с положителна проба за коронавирус.

Тя е под карантина и се лекува от коварната болест в домашни условия.

И съпругата на починалия д-р Първанов е с коронавирус!