Пътят за тировете, който води Митническото бюро в Свиленград е в окаяно състояние. За това сигнализира един от международните шофьори с видеоклип в социалните мрежи и събра хиляди гневни коментари.

Състоянието на отсечката е толкова лошо, дупките са като кратери, дори камионите търпят щети в опит да стигнат до крайната точка.

"Магистрала, магистрала, направо е магистрала! Само чупим тука камионите, бе! Виж какви дупки има", коментира шофьорът Тюркян Хюсеин.

От полицията предупреждават шофьорите с леки автомобили, да минават от другаде.

От пресцентъра на Митницата в Свиленград пък съобщиха, че пътят който води към бюрото, не е част от тяхната инфраструктура. Оказва се, отсечката трябва да се поддържа от Общината.

Кметът Атанас Карчев коментира пред Bulgaria ON AIR, че реално пътят е бил една крайна квартална улица, която не е предвидена за подобно натоварване. Иначе от местната администрация поставяли чакъл, но това не е достатъчно.

"Пътят трябва да се разшири, оразмери за тирове. Естествено това е много голям ресурс за бюджета на общината. Проектът е готов. Вкарахме го да се съгласува в КАТ, съгласуван е. После го вкарахме в АПИ за съгласуване", допълва Карчев.

Вече няколко месеца обаче проектът още няма одобрение от пътната агенция. Едва когато това се случи, общината ще може да кандидатства за финансирането на изграждането на нов път, датогава… кал, кратери и потрошени камиони.