Цяло френско семейство е поставено под карантина в местността "Манастирска поляна" край Сопот. Те са пристигнали у нас от Гърция. С тях има две малки деца и още една жена, пристигнала от Румъния. Семейството е поставено под карантина и никой от членовете му няма здравословни оплаквания, съобщиха от здравната инспекция в Пловдив.

"Първо, искам да успокоя жителите на Сопот и да им кажа, че всички членове на семейството сме ги поставили под карантина и медицинско наблюдение. Второ, нека не забравяме, че сме хора и възможността заедно да се справяме с кризите, ни прави по-силни. В това семейство има малки деца, които имат нужда от храна и грижи. Когато видях положението, в което се намират, им занесох хранителни продукти от първа необходимост. Да помогна в нужда е най-малкото, което мога да направя", съобщи кметът на Сопот Деан Дойнов. 

От пуснатите от него снимки се вижда, че очевидно става дума за хора, които пътуват много. Около двата им микробуса има и походни маси. 

Кметът на града им е занесъл храна, оборудван с маска и ръкавици. От поста на Дойнов не става ясно докога чужденците ще трябва да останат под карантина. 

"Извънредното положение не е ваканция, а опасност. Бъдете отговорни и бъдете здрави!", завършва поста си кметът.