И днес съществена промяна на времето не се очаква. Ще се появяват повече облаци над Южна България, но валежи не се очакват.

Дневните температури ще се задържат високи за октомври. Максималните ще са между 22° и 27°. Ще бъде почти тихо.

Над Черноморието до обяд ще е с ниска облачност и на места видимостта ще е намалена. След пладне облачността ще намалее до предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 19° и 21°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

По планините ще е предимно слънчево. Слаб до умерен юг-югозападен вятър ще духа по високите и открити части. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 13°.

Необичайно топлото време, с щедро слънце ще продължи и през следващите дни.

В петък дневните температури ще са около 20-25 градуса, на места в северозападните райони до 26 градуса, за София около 23 градуса. Ще има обаче места с мъгли и ниски облаци.

И през уикенда - в събота и неделя отново ще бъде слънчево и топло с температури между 20 и 25 градуса, за София 23 градуса, по Черноморието 20 градуса, в югозападните райони отново ще бъде най-топло. Там дневните температури ще достигнат 25 градуса.

В началото на новата седмица слънцето отново ще бъде щедро. Ще има само временни увеличения на облачността.

От 25-и до 27-ми октомври обаче предстои период с променливо време и повишена вероятност за валежи. Дневните температури постепенно ще се понижат. Сутрешните няма да се променят съществено, но дневните от ден на ден ще стават все по-ниски.

Като цяло до края на месеца температурите ще останат по-високи от обичайните за това време на годината, съобщават синоптиците от НИМХ.

В края на месеца - около 30-и октомври отново вероятността за валежи ще се увеличи.