Опасни ръждиви пирони дебнат деца върху една от пързалките в севлиевския парк Казармите. Затова алармира в социалните мрежи родителката Меги Тушева.

"Не ми се мисли какво можеше да причинят на децата ми. Бъдете внимателни, просто няма кой друг. Далеч съм от мисълта, че отговорните хора ще се самосезират от Facebook", пише в поста си г-жа Тушева, като прилага снимки на опасното детско съоръжение.

"Това са от новите, лицензираните съоръжения, дето струват по около 2500 лв. и имат живот точно пет години. Всяка община е длъжна да сключи договор с контролираща състоянието на уредите фирма, която да извършва по два оглед годишно и да изготвя доклади. У нас, в България, лицензираните за това фирми са точно две. А един доклад струва 300 лв. В повечето случаи в бюджета на едно населено място няма и 3 лева за поддържката им", обяснява кметът на великотърновското Ново село Христо Христов.

"Тук не става дума за вандализъм, а за изключително ниско качество на сглобката. Кой в днешно време ще използва пирони за детско съоръжения", пита друг от потребителите на социалната мрежа.

Повечето от прочелите поста апелират към ръководството на община Севлиево да се сезира и незабавно да извърши ремонт като премахне опасните за здравето и дори за живота на малчуганите ръждиви пирони от детското съоръжение.