Сезонът на юг от Бургас тече с бясна сила от вчера, когато сънародниците ни пристигнаха за първия истински летен уикенд. Плажовете са претъпкани от народ, но повечето не спазват елементарна дисциплина по отношение на цвета на флага, пише Флагман.бг.

Само на къмпинг „Смокиня” от 9 часа сутринта до този момент са извадени поне 10 сигурни удавници. Червеният флаг не стряска никого, жалват се спасителите, подложени на унизителни подвиквания, псувни и неподчинение. Камера улови как едновременно петима души бяха пометени от мощна вълна и само намесата на спасителите помогна за изваждането им на брега. Междувременно от бурното море и от сигурна смърт бе спасена бременна в шестия месец жена, която въпреки предупрежденията бе навлязла около 20-25 метра навътре.

По цялото Южно Черноморие флагът е червен и спасителите са подложени на изключителни изпитания, срещайки крайна простотия като отношение от българските летовници. Кадрите са от къмпинг „Смокиня”. Подобно е положението и на Слънчев бряг Юг, където също имаме наш репортер. Там кошмарът за спасителите е не по-малък, въпреки че има значително по-малко туристи.