Небесен ангел се спусна над… Кръстова гора снощи, в очакване на Кръстовден - един от най-големите и тачени християнски празници у нас.

Жанета Павлова от Свиленград го е заснела и го изпрати в редакцията на GLAS.bg.

Изпрати ни го не, за да се похвали, а за да ни вдъхне вяра, че чудото същуствува, че изцеление има, стига да имаш... силна вяра.

Жената ни разказа, че преди години претърпяла кошмарна катастрофа, при която загубила съзнание, след като е била лекувана грешно. Оказало се, че има тумор в очния нерв.

След тежкото ПТП цели три дни била в кома, а операциите, които е претърпяла, даже не ги брои.

"Мъжът ми същият ден започна работа в Германия на постоянен договор, бяхме решили да се местим, но останахме тук. Не съжаляваме и сме благодарни, че сега сме здрави", казва Жанета.

Тя твърди, че се е възстановила напълно, но след като е посетила Кръстова гора. От тогава всяка година идва тук с мъжа си.

Да се молиш за чудо! Майка на две деца с разтърсваща история на Кръстова гора СНИМКИ

Така както и днес е тук, заедно с десетки хора, които продължават и в този час да се стичат на Кръстова гора, за да се докоснат до частицата от Светия кръст.

А хиляди снощи нощуваха под открито небе, защото вярват, че енергийната сила на това място е най-голяма в нощта срещу 14 септември. Те вярват в чудесата и изцелението от болести.

Хора още се стичат към Кръстова гора - да се докоснат до частица от Светия кръст

От двете страни на възвишението са построени 12 параклиса. Всеки от тях е посветен на един от апостолите. Богомолците идват тук, за да потърсят уединение.

В най-горната част на Кръстова гора се намира чудотворният кръст, където и в момента има опашка от вярващи. 66-килограмовият сребърен кръст е дар от цар Борис lll Обединител. Преди години неизвестни го откраднали. След време двама от крадците загинали в произшествия, а третият върнал кръста, като го оставил в близост до манастира.