Хиляди хора посрещнаха 2020 на площада в Пловдив. Точно в полунощ те се хванаха на дълго хоро.

Градът под тепетата изпрати годината, в която бе домакин като столица на културата в Европа. Илюминациите в Пловдив бяха изпълнени от три точки - площада пред Общината, Сахат тепе и Бунарджика. Невероятната гледка от 6-минутната заря можеше да се наблюдава дори от близките населени места. За зарята бяха използвани пиротехнически продукти. Височината на изстрелване започваше от 10 метра.

За сигурността на всички 3000 души се грижеха полицаи с автомати. Имаше и пропускателни пунктове, на които всеки присъстващ бе проверен. Не се допускаха обемисти багажи и оръжия.

Сред хората на центъра на културната столица имаше и много чужденци, които след 12 часа се хванаха на ръце и играха заедно Дунавско хоро.

 

Честита нова година, читатели на Glas.bg! Честита да е и за нашитe 31 550 последователи във Facebook страницата на сайта ни. Честита да е за всички наши приятели, които бяха с нас през изминалата 2019-а! Да сте здрави, щастливи и успешни! Екипът ни ви желае много късмет, добро настроение, красота и хармония, радост и благополучие, вдъхновение и успехи през 2020-а! А ние ви обещаваме да бъдем по-добри, по-силни, по-честни, по-истински.

И да сме близо до вас - нашите читатели, до вашите болки и радости, до скърбите и надеждите ви. Бъдете мотивирани, влюбени и свободни, мислещи и жизнени, работещи и забавляващи се! Нека през новата година да се постараем да бъдем малко по-добри и да направим България едно по-приятно място за живеене!

От сърце ви желаем една по-весела, по-спокойна 2020 г., изпълнена с радост, обич и щастливи преживявания! А хората, които обичате, винаги да са с вас и около вас - да ви подкрепят, да ви обичат. И на тях желаем само радост и благополучие, вдъхновение и успехи!

Да е здрава и мирна Новата година! Наздраве и Бог да закриля и благославя България и българите!