"Баровете трябва да отворят час по-скоро! Не се издържа". Това написа до редакцията на GLAS.bg жител на жилищен район "Тракия", под чийто прозорци тази нощ той стана свидетел на нерегламентирана дискотека на открито. 

Въпреки извънредната епидемична обстановка, абитуриенти от Пловдив си организираха парти.
По-рано днес зрелостници от различни училища преминаха с автомобилите си по централни булеварди в града, вдигнаха много шум с клаксоните си и отброяваха от 1 до 12.

Сега младежите са се събрали на паркинга на хипермаркет в ЖК „Тракия”. От колите звучат най-новите фолк хитове, чува се и рев на мотори, а тийнейджърите вдигат наздравици и дори въртят наргиле, разказа читател на GLAS.bg.
Никой от младежите не спазва дистанция.

Напротив – всички се прегръщат и целуват „като за последно” и пият алкохол от общи чаши.
Абитуриентите тази година са доста ощетени поради усложнената обстановка от коронавирус в страната и по света. Тъй като поне засега балове няма да има, от няколко дни те се събират на паркинги в Пловдив и се опитват да пресъздадат традиционната атмосфера. Въпросът е на каква цена?

Да не говорим за "спокойствието", което най-вероятно изпитват в този час живущите в спалните си, които са на метри от самия паркинг.