В социалната мрежа се появи видео, на което се вижда как към автомобил е завързан кон, а водачът се движи по натоварен обществен път.

От кадрите става ясно, че намерението на водача е да напусне град Пловдив. Тези действия от една страна за опасни за останалите участници в пътния поток, но и са жестоки спрямо самото животно.

По закон животните трябва да се транспортират по безопасен начин, както за тяхното здраве, така и за безопасността на всички намиращи се на пътя.

Септемврийските температури, продължават да са високи и подобно пътуване, може да се окаже фатално за злополучния кон. Неизвестното разстояние, което е изминал, както и несъответствието между скоростта на животно и автомобил също е притеснително.

Припомняме, че преди години подобен случай завърши със смърт на животно, на пътя за Асеновград, съпътствана от поредната жестокост от страна на стопанина.

В коментарите, граждани изразяват възмущението си от подобни действия на стопани в XXI век. При това в един от най-големите български градове, не липсват обаче и коментари, за които в ситуацията няма нищо плашещо.

Самия клип, както и коментарите, оставяме тук: