Покрай Гергьовден всички говориха за тях – четири момичета, обединили стотици в социалните мрежи, които даряваха храна на бездомни, безработни, на бедни… "Защото сме хора!"

В събота обаче те променят локацията на акцията си в София,  не както беше досега на "Орлов мост", а от другата страна – на сграда "Царевец", за да помогнем заедно.

Преди месеци, след серия от репортажи в Glas.bg, инициативата, стартирала по Великден, се разрасна неимоверно и към нея се включиха много известни личности и дарители.

И от една спирка на метростанция в София, хората започнаха да оставят храна пред магазини, пред кооперации, пред домове.

Вълната от съпричастност, в условията на кризата от коронавирус, превзе и страната. Стигна до Пловдив, Петрич, Бургас… Дори влезе в домовете на някои, за да им даде не само храна, но и топлина, грижа, усмивка.

"Здравейте мили приятели,

Защото получихме много въпроси, дали няма да отменим акциятя на "Орлов мост", заради създалите се протести, не, отново ще сме там и ще ви чакаме от другата страна на "Царевец", за да помогнем заедно.

В събота на 8 август ще Ви чакаме от 11 ч. до 13 ч.

Разменяме благодарността и усмивките на хората, за следните продукти:)

Разбира се, това е препоръчителен списък, всеки може да донесе, каквото желае, само да е пакетирано", написа във Facebook най-дейната в инициативата Соня Чакърова.

Организаторите обещават, че отново ще разпределят храната така, че да стигне за всички нуждаещи се.

А те го правят от сърце, не заради известността, а защото вярват, че доброто не е приказливо.

„Защото сме хора" събраха стотици нуждаещи се за последно на „Орлов мост"

Новите лица на доброто ВИДЕО

Не сте сами и да бъдем добри! Кои са хората, които оставят храна в София?

Кои са хората, които оставят нощем храна пред метростанциите в София? ВИДЕО