Ученичка от Джебел намери портмоне с пари и документи и го предаде в полицията. Това съобщиха от ОДМВР - Кърджали. Началникът на РУ-Джебел връчи благодарствено писмо на директорката на СУ "Христо Ботев".

Селин Сюлейман, шестокласничка в СУ „Христо Ботев“ в Джебел, е намерила на пейка в градския парк портмоне с пари и лични документи и незабавно го предала в полицейското управление, пише "Фокус".

В писмо до директорката на училището г-жа Незиха Хасан, което началникът на РУ-Джебел главен инспектор Севал Карамехмед връчи днес лично, се изказват специални благодарности за доблестната постъпка на ученичката.

"Вярвам, че принос за това Селин да бъде възпитана в дух на честност и почтеност имат в голяма степен както родителите ѝ, така и учителите и възпитателите в училището, което ръководите, пише в благодарственото писмо полицейският началник. Той изразява надежда, че с достойната постъпка на Селин Сюлейман ще бъдат запознати по подходящ начин учениците в учебното заведение, за да имат ориентир и пример, който да следват". 

Собственичката на изгубените вещи е открита от полицейските служители и парите и документите са ѝ върнати.

Припомняме, че вчера израснал в приют сирак върна загубена дамска чанта с портфейл с над 3000 евро и 1450 лева, 9 дебитни карти и лична карта.

Илия, сиракът с добро сърце! Откри чанта с €3000 евро и 1450 лева – върна ги!