Водещата на новините по Нова телевизия Даниела Тренчева написа гневен коментар по повод протестите и най-вече блокадите на "Орлов мост". Тя разказа, че не одобрява начина, по който се пресичат правата на обикновените граждани. Особено на тези, които са в линейки или пък очакват при тях да пристигне Спешна помощ. И разказва покъртителна история малко след един часа след полунощ на 9 август:

"Гледам лайф от протестите, в този час. Палатки, смели хора. Гордеят се, че пропускат линейки, не през Орлов мост, където са палатките, а през локалното. Пият бири, линейките ги заобикалят. Животът и шансът за живот ги заобикалят, простете метафората.

Те са се барикадирали с кофите, тези за боклук. Вероятно мирише на какво ли не... Пропускат обаче живеенето в линейките и съживяването. Успех! И респект към всички в Спешна помощ! Има нужда от интубация, определено. Само да уточня- 10-тина секунди заобикаляне са животоспасяващи!

Онези, 10 секунди по локалното! П.п. Днес чух историята за 96-годишен дядо, който е разчитал на автобус, за да стигне до болница. Объркал се е в маршрутите... заради блокадите...нищо не отивало там, където очаква... Помогнало му е момиче случайно, с такси и молби пред лекари.

Жена му е неподвижна и го чакала. Лекарствата!!! Извинете, аз бях онази с историите...ама истинските истории... Поздравления за всички, които отстояват, но знаят кое, защо и как!"