Възрастни софиянци стават жертва на нова измама. Мургави шарлатанки обикалят домовете, просят стари дрехи и предлагат разваляне на магии. Резултатът от прогонването на злите сили е задигането на наличните пари, алармираха жертви на мошеничките.

Сред тях е и 85-годишната Вяра от столичния квартал "Лозенец", която разказа пред TrafficNews как е била ужилена преди няколко дни.

По думите й случилото се е съкрушило и тя все още не може да се съвземе от лъжата и факта, че искайки да направи добро е била излъгана и ограбена.

"Една циганка дойде, носеше някакви блузи, парцали, попита ме дали мога да й помогна като и дам някоя стара дрешка. Казах й, че мога да й дам, само че трябва да се уговорим кога да дойде, за да й подбера. Имам дрехи, които вместо да ги хвърлям в боклука, ще ги подаря. А аз винаги съм имала маркови и хубави дрехи", разказа Вяра.

Възрастната жена поканила измамничката в дома си, за да се разберат.

"Тя влезе в коридора и взе да ми обяснява, че е гледачка. Казва: "Дай сега тук едно яйце, защото виждам магия". Ей такива едни глупости взе да ми говори", споделя 85-годишната жена.

След това гостенката й казала да сложи всички пари, които има, в едно парче плат. Вяра не разполагала с голяма сума, но държала в апартамента си 2 хиляди лева, които като касиерка на входа била събрала от съседите си. Сложила парите в парче плат и ги дала на измамничката, за да ги "пречисти". След това ромката върнала парчето плат и й казала да го сложи под възглавницата си за една нощ.

"Замислих се под каква възглавница да ги слагам и т.н. Отварям плата и виждам сложени вестници, а парите ги няма", връща лентата назад за преживения кошмар Вяра.

Възрастната жена не подала веднага сигнал в полицията, тъй като била шокирана от случилото се и и трябвало време да осъзнае какво точно е станало.

Какво още разказа Вяра, вижте във видеото: