Юристи даряват пари за закупуване на тоги на бъдещите си колеги. Дарението беше направено по време на срещата на възпитаниците от випуск 2000 г. на специалност „Право” във Великотърновския университет, които се събраха за първи път 19 години след завършването си, съобщи Монитор.

"Събираме се днес след толкова години, за да благодарим на нашата Алма матер, на нашите декани, професори, асистенти, преподаватели и инспекторки за знанията, успехите и професионалната си реализация, както и за това, че са запалили в нас огъня на юристи, които работят със сърце и разум в името на доброто и справедливостта. Искаме да направим дарение, чрез което да дадем пример и да положим основите на една нова и хубава традиция. Ние винаги ще останем свързани с ВТУ и занапред поемаме ангажимент да участваме по един или друг начин в живота на любимия ни факултет. Пожелавам Ви да сте строги, но справедливи. Нека с добротата на правото да милвате своите студенти", каза адвокат Албена Димитрова.

От името на академичното ръководство, приветствие към възпитаниците отправи доц. д-р Янка Тянкова, заместник-ректор по административно-правни дейности на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". С дарението, което беше направено от завършилите юристи, ще бъдат закупени тоги за факултета.