Учител в софийско училище си изпусна нервите и нарани ученичка по време на час.

Случката е от село Яна. Ученици влезли със закъснели за час по физическо възпитание и вдигали шум в съблекалнята. Физкултурникът влязъл в класната стая и настоял отсъствията да останат неизвинени, а не като закъснения заради поведението на учениците.

Това обаче разбунило духовете и възникнал спор. В яда си учителката повдигнала чина без да иска удря 12-годишната Соня в областта на ребрата, обясни директора на училището в село Яна - Райна Стоилова.

Пострадалото момиче е било откарано в “Пирогов”.

Звъннаха ми от вкъщи и ми казаха, че госпожата е метнала с чина по детето, което е на 12 годинки и е 20 кила с мокри дрехи. Причина не мисля, че има, тя е една от най-добрите ученички, нито отговаря, нито се налага. Как си позволява тази госпожа да го направи? Ние си не си бием децата, тя ще ми хвърля чин по детето”, разказа пред bTV бащата Христо Кондов.

След случилото се 12-годишната Соня тръгнала към вкъщи сама. Никой не обърнал внимание, а учителката по физическо излязла от стаята след случката. По пътя към вкъщи детето припаднало. В момента се намира в “Пирогов” и е оставено под наблюдение. Соня е с болки в ребрата и синини по корема.

Учителката пък вероятно ще бъде наказана. Директорката на училището в село Яна заяви, че предстоят разговори и обяснения.

Инциденти като този не са се случвали, но вербална агресия е имало, както и повишаване на тон. Много често се случва да се караме, защото децата не са дисциплинирани и нарушават вътрешния ред в училището. Децата имат проблем с дисциплината”, коментира още Райна Стоилова.

Междувременно образователният министър Красимир Вълчев също осъди учителската постъпка и призова преподавателката да бъде наказана по-строго.

По думите му случилото се е недопустимо и трябва да се търси дисциплинарна отговорност, след като случаят бъде изяснен.

Учителка замери ученичка с чин в клас, прати я в "Пирогов"