По случай старта на учебната година - Столичната библиотека и Центъра за градска мобилност стартират прекрасна инициатива.

Ученици и студенти в София ще получават безплатна читателска карта и подарък книга, ако заредят своята карта за линиите на столичния градски транспорт.

Инициативата е под надслов “Зареди карта - стани читател” и е посветена на първия учебен ден и Деня на СОфия. Тя ще протече в дните от 16 до 18 септември.

Младежите, които искат да участват в кампанията, могат да заредят своите карти в бюрата на ЦГМ, намиращи се на пл. „Възраждане“, „Европейски Съюз“ или НДК. Такива безплатни читателски карти ще могат да се получават при зареждане на превозни документи за ученици и студенти и в пунктовете на ЦГМ на Софийски университет и на Технически университет.

Всички, получили читателски карти, трябва да посетят библиотеката, за да ги активират, обясняват от Столичната библиотека.

За целта на инициативата Столична библиотека предоставя в рамките на кампанията в трите пункта за продажби на ЦГМ безвъзмездно над 200 тома. Библиотеката продължава инициативата “Споделени книги“ – “Вземи, прочети, върни”. Всеки, който има желание да сподели любима книга с друг, в дните от 16 до 18 септември 2019 г. може да я остави в трите посочени пункта и да си избере нова.