32 партии упорито се правят на ударени и отказват да върнат надвзетите партийни субсидии. За случилото се ни припомня шоуменът Слави Трифонов, а за надвзетите субсидии се разбра през месец май.

За какво става въпрос?

Припомняме, че стана ясно, че партиите години наред са получавали 13.23 лв на глас вместо законните 11 лв. Иначе казано - с 2.23 лв повече.

И поради тази причина бяха приети промени в Закона за политическите партии и политическите формации бяха задължени да върнат надвзетите пари за последните три години. Откъде ще ги вземат… само те си знаят.

Става въпрос обаче за много, много пари. Към днешна дата най-много дължи БСП - над 3.5 млн. лв. След това най-много дължат три партии от управляващата коалиция – НФСБ, АТАКА и ВМРО. Те не са върнали общо над 1,3 млн. лв. Сигурно им е патриотично да не ги връщат.

"Идват обаче избори…

32 партии упорито отказват да върнат парите, които дължат, а в това число влизат и извънпарламентарни политически формации - АБВ на Румен Петков не е възстановила 56 700 лв., ДСБ на ген. Атанас Атанасов – 47 078 лв., отрочето на Миглена Кунева ДБГ – 38 223 лв., "Гергьовден" на търсещия таланти Дилов-син – 7 779 лв. Интересно е, че неправомерно надвзетите субсидии не е възстановила и особено активната напоследък партия СДС", изрежда Трифонов.

"Николай Бареков също не иска да връща пари. Неговата партия "Движение Презареди България" дължи 38 904 лв. или иначе казано – няколко бутилки скъпо шампанско в Сен Тропе”, написа Дългия във Facebook.

"Най-важното е, че всички тия партии, които не връщат надвзетото, ще имат наглостта да искат вашето доверие на предстоящите местни избори. А как се гласува доверие на хора, които не искат да върнат взетите по незаконен начин ваши пари", пита той и сравнява ситуацията с това – човек с неплатени глоби за груби нарушения на пътя да се кандидатира за шеф на КАТ.

Снимка: БГНЕС