Тричленно семейство от село Ясна поляна остана без дом заради голям пожар. За нещастния инцидент съобщи в социалните мрежи кметът на община Приморско д-р Димитър Германов. 

Пожарът е лумнал вчера вследствие на повреда в електрическата инсталация. За щастие няма пострадали, но домът на семейство Стоян и Невена Георгиеви и синът им Дончо е негоден за обитаване. 

"Неволите винаги ни сполетяват в неподходящ момент. Не, че има момент, подходящ за злополучни събития. Но особено сега, когато всички трябва да бъдат в домовете си, семейство от нашата община остана без покрив над главата. Във вчерашния ден изгоря къщата на семейство от с. Ясна Поляна. Въпреки навременната намеса на пожарната, кмета на селото и местните жители, пожарът е изпепелил покрива на къщата. За съжаление, домът им в сегашното си състояние е негоден за обитаване. Заедно с кмета на селото Георги Георгиев осигурихме подслон на семейството в общинска сграда, но хората предпочетоха да се настанят при свои близки", съобщава кметът д-р Германов.  

Той обяви, че има готовност да предложи на Общинския съвет да разгледа решение за помощ.

Директорът на СУ "Н.Й.Вапцаров" в Приморско, където Дончо учи - Мариана Казларова реагирала светкавично и успяла да организира благотворителна акция в социалните мрежи, в която се включили хора с добри сърца както от учебното заведение, така и жители на общината. 

"Огромни адмирации за Мариана Казларова и за другите учители и жители на общината, които още днес събраха средства и дариха нови дрехи, учебници и пособия за детето, което пък е прилежен първокласник в нашето училище. Всяка помощ и дарителска инициатива в този момент е изключително ценна", каза кметът д-р Димитър Германов. 

"Дончо Георгиев е ученолюбив и прилежен ученик. Ние ще му осигурим всичко необходимо за учебния процес - униформа, учебници, помагала, пособия, комуникационно устройство, но ще трябват още много неща, за да може може изгорялата къща да се превърне отново в истински дом. Затова учителската общност сме организирали дарителска кампания за подпомагане на това българско семейство. В офиса на Катя Танева в гр. Приморско, ул. “Ропотамо” 54а вече се събират финансови средства и разбира се всичко онова, което всеки би дарил, в полза на семейството на Дончо. Наближават светли християнски празници.Нека християнското у нас се събуди! Благодаря Ви предварително!", пише в апела си Мариана Казларова.