Едно българско семейство се нуждае от помощта ни! Даниела и двете ѝ деца живеят в разградското село Юпер.

Изправени са пред сериозни затруднения, а с настъпване на зимата, те стават по-големи. Имат нужда от хранителни продукти, дрехи, обувки, както и средства, за да посрещнат отоплителния сезон.

Организацията "Подай ръка" е стартирала кампания в социалните мрежи, където много хора до този момент изразяват готовност да помогнат.

Сега в условията на корона кризата на майката ѝ е трудно да намира работа, а и здравословното ѝ състояние е влошено. Поради тази причина децата ѝ - Тони и Кристина, също са принудени да работят, макар и работа да се намира рядко!

Ето каква е тяхната история:

"Здравейте, Приятели.
Днес ще ви запознаем с едно българско семейство, което се бори за своето оцеляване. Това е Даниела и двете й прекрасни деца - Тони и Кристина. Кристина е на 14 години, а Тони на 13 години.

Семейството е от село Юпер, Разград. Мама Дани се опитва с всички сили да отгледа своите две деца, но работа има рядко, а когато я викат получава между 5 и 15 лв., които едвам стигат за покриване на битовите им разходи. През лятото им е по-лесно, но идва зима, а семейството изнемогва.

За да не заспят гладни, децата също ходят да работят, (Берат Пипер) когато могат да помогнат, защото мама Дани има и голям здравословен проблем. Има огромна топка на гърлото (Ендокринологичен проблем) от години, като при по - голямо натоварване или повече стрес, тя се уголемява и пречи на дишането й.

Семейството има нужда от хранителни продукти, средства за закупуване на дърва за огрев за зимата, легла(Единични) за децата.
Нуждаят се от дрехи - размер - М за момчето и XL за момичето, както и обувки 42 номер и за двете деца.

Тъй като от днес влезе в сила и онлайн обучение, децата нямат никаква техника с която да учат и това ги лишава от образование.
Имат нужда от лаптоп или таблет на който да учат, ученически матераиали, по възможност ученическо бюро, както и гардероб.
Нямат никакви лекарства и храна и средства за такива са им необходими", пишат от организацията.

Може да подкрепите семейството, чрез сметка:

BG40UBBS80021094602440
Обединена Българска Банка
Получател: Подай Ръка
Основание: Дарение за Подай Ръка 04
PayPal: [email protected]
Бусът на организацията не е на разположение и ако някои желае да дари някое от необходимите дарения, трябва да осигури и транспорт.

"Всеки, който желае да посети семейството или да получи повече информация за кампанията, може да се свърже с нас на: 0895-41-51-65
Всеки ден от 10:00ч.-18:00ч.
За да осигурим спокойствието и сигурността на семейството, част от данните са променени.
Благодарим Ви, Приятели", допълват още те.