Трябва да го защитим, невинен е. Той е един от нас всички…

Стотици са коментарите в защита на тираджията, спрял до граничния пункт Лесово, където преди два дни в камиона му се натресе пътнически бус.

Стана ясно кои са загиналите край Лесово. Заспал ли е шофьорът?

От адския удар загинаха трима, а 11 пострадаха сериозно. Водачът на камиона е в ареста, с повдигнато обвинение за катастрофата.

51-годишният молдовски гражданин Бекиян Октавиян е обвинен, че предизвикал ПТП, в резултат на което са починали повече от едно лице.

До 20 г. затвор за шофьора на тира от кървавата катастрофа край Лесово

Не така смятат обаче българските му колеги, които заляха форумите и специализираните страници във Facebook, където обменят информация помежду си.

Опашки на границите – шофьорът виновен, на ДАИ и на държавата им трябват пари – шофьорът виновен, крадци източат горивото на паркинга – шофьорът виновен, прекъснал паузата за 5 мин, че го гонят от завода – шофьорът виновен, задръстване на магистралата и камиона закъснее – шофьорът виновен, бежанци влезли в ремаркето – шофьорът виновен, падне сняг и няма кой да изчисти пътя – шофьорът виновен…

Трябва да спиш, ама тук не може, отивай другаде, паркингите пълни – шофьорът виновен, сложили машина-тахограф, която да го командва кога да спи, кога да яде и кога да работи – и накрая шофьорът виновен.

Пътничка от буса с три жертви край Лесово каза какво е довело до инцидента

Запомнете – камионите са кръвоносната система на икономиката. Ако спре да се движи кръвта – всичко загива. Вместо да ни улеснявате, вие ни пречите всеки ден, все повече и повече. Ние не сме престъпници, просто искаме да си вършим работата… гласи единият от стотиците коментари в защита на молдовеца.

Иван Колев пише в една от страниците: Човекът като нас спи по пътищата, спазва закона където му свърши времето спира и прави паузи, а не слага магнити, спазва всичко, прави го всичко това да искара пари да си нахрани семейството ,а накрая виновен и в затвора ???? Така ли трабва да е, докога тиражите ще сме им трън в очите и все ние виновни?

Вижте и още няколко мнения по казуса!