Орязани пари и ремонт през пръсти остави спортна зала без отопление и тоалетни.

Залата се намира в Перник. В нея тренират волейболния клуб “Миньор” и клуба по художествена гимнастика “Виктория”. Децата обаче спортуват в студа. Заради липсата на отопление отборите са оредели - децата се разболяли от пневмонии, ангини.

Сградата е открита след основен ремонт. Става въпрос за инвестиция от над 93 хиляди лева, които вдъхнаха нов живот на спортното съоръжение. Залата беше неизползваема в продължение на 15 години.

Хубава работа, ама половинчата…

В залата нямало нито съблекалня, нито тоалетни. Треньорът на гимнастичките - Виктория Велинова, разказа пред БНР, че сами запретнали ръкави и пригодили 2 стаи за съблекални.

“Инвестирахме пари и направихме две стаи, които са почти готови. Така че съблекални за децата ще има. Тоалетни ме убедиха, че ще се направят", казва още Виктория Велинова.

От Министерството на младежта и спорта са обещали, че ще отпуснат пари и парното също ще бъде направено. Стои въпросът защо това се случва след ремонта.

Първоначалният проект за ремонт, предложен на Министерството на младежта и спорта, е съдържал модул за отопление, но още в началния етап той е бил орязан.

"Именно в това орязване е фигурирало отоплителна система, т.е. още при първоначалния проект са информирали общинската администрация, че стойността, в която трябва да се включат, е тази, т.е. няма има възможност да бъде изградена такава система", подчерта Мартин Жлябинков - новият секретар на Община Перник.

По думите му общината има готов проект, който е минал на ресорна комисия към общинския съвет.

Надявам се още на първата декемврийска сесия - мисля, че е на 19 декември, общинският съвет да приеме този проект и съответно да изпратим документите към Министерството на младежта и спорта, за да могат те да задвижат процедурата по тези ремонтни действия и те ще бъдат възложителя", обясни още Жлябинков.