Социални работници и доброволци подадоха ръка на дядо Борис, който бедства по улиците на Пловдив. Припомняме, че пловдивчанинът е с два инсулта и е останал без дом, храна и лекарства. От известно време Борис обитава района на жп гара "Тракия", а съдбата е повече от неблагосклонна към него. Хората го подминават, като дори в близкото кафене отказват да му сипят чаша вода, съобщава trafficnews.

Дядо Борис е бивш шофьор от градския транспорт. Негови колеги разказват, че загубил апартамента си, след като бил подлъган да го прехвърли. Малко след това получил два инсулта, а впоследствие - частична парализа. Озовал се на улицата с пенсията си от 160 лв. на месец, с която не може да си набави почти нищо. 

Десетки доброволци се включиха в апела за съдействие. Дядо Борис е бил посетен и от служител на отдел „Социално подпомагане”. Оказа се, че възрастния мъж е бил настаняван в държавния дом за хора с увреждания, но го е напуснал заради неблагоприятните условия. Борис споделил, че във въпросния център е било студено, храната била оскъдна, а хигиената потресаваща.

„Социалният работник ни увери, че човекът ще бъде настанен в който и да е подобен дом за стари хора. Дядо Борис е заведен на лекар, осигурени са му и лекарствата, от които има нужда. В момента се опитваме да съдействаме и за настаняването му временно в някой център, докато му намерят дом”, сподели Дияна, която преди няколко дни разказа за случая на дядо Борис. Заедно със своя приятелка тя няколко пъти е навестила дядо Борис. Носи му вода и храна, а двама от близките й са заделили малко пари, за да помогнат за закупуването на чифт обувки.

За съжаление, тя няма възможност да снабди дядо Борис с всичко необходимо, но е решена да не го оставя сам в студ и мизерия. Затова Дияна умолява всеки, който има възможност, да се включи с каквото може, за да подаде ръка на мъжа.