Необходими са нови пътни връзки между районите на Пловдив. Това съобщи новият кандидат за кмет на Пловдив Георги Колев. Според него на първо място е връзката „Модър – Царевец“, за която се говори от твърде много години без реален практически напредък.

„Абсурдно е съседни райони като „Западен“ и „Южен“  да нямат пряка връзка и единственият директен път между тях да е „Коматевския възел”, който всъщност е на границата на „Западен“ с „Централен“. Община Пловдив вече похарчи доста пари за отчуждаване, така че сега е времето да се прегледат условията на вече провалената обществена поръчка. Дори и новата поръчка с отпадналите ВиК дейности, трябва да се преосмисли добре, иначе отново ще имаме провал, а топката ще се прехвърля постоянно. При това реална част от тях трябва да бъде заделена още в бюджета за 2020 г. - една от причините за провала на първия конкурс беше, че от предвидените общо 12 млн. лв. в бюджета за 2019-а беше наличен едва 1 милион.”, обясни кандидатът за кмет на Пловдив от ЗС „Александър Стамболийски” Георги Колев.

Според него няма фирми, които да са готови да строят, инвестирайки собствени средства и после да си чакат парите от общината. Ако няма вариант за финансиране от държавата или по европейски проекти – би следвало бюджетът на Пловдив да се структурира така в капиталовата му част – решава се, че проектът „Модър – Царевец“ е приоритетен и за него се отпускат средства в една, максимум в две бюджетни години, а след това се финансира следващия приоритет.

„Това гарантира и че важни пътни съоръжения няма да бъдат разкопани едновременно, а хората да се питат къде раздават крилата”,  каза още Георги Колев.

„Друг важен обект е Бетонния мост, за чието запазване трябва да се намери вариант – задължително.”, коментира кандидатът за кмет на район „Южен” Илиян Велков.

Направата на свързаност между основните булеварди е именно нещото, което ще облекчи значително движението в града. В същото време трябва да се помисли и за повече кръгови движения по кръстовищата, които доказано влияят добре на трафика и предвижването.

„Продължението на бул. „Свобода” е от изключително важно значение за район „Западен”, това ще разтовари движението по „Пещерско шосе”. Районът се застроява изключително интензивно, като движението ще става все по-натоварено.”, обясни от своя страна кандидатът за кмет на район „Западен” Иван Запрянов.

„И тъй като инфраструктурата не е само улици и булеварди, трябва да се действа и за знакови за Пловдив зони като Тютюневия град и целия район около улиците „Велико Търново” и „Иван Вазов”. 3 години след пожара в тютюневите складове гледката е все така зловеща, а зоната може да се превърне в привлекателен градски център, както това се случи с „Капана“, но с акцент върху бизнеса.”, заяви кандидатът за кмет на Пловдив Георги Колев. Според него опожарените тютюневи складове са частни, но Общината трябва да започне преговори със собствениците им и да потърси приемлив и за двете страни вариант.

„Идеята ни е Пловдив да става все по-приветлив, да бъде град на хората, на своите граждани, местата за отдих и забавления, да отговорят на нуждите на всички възрасти, да бъдат атрактивни и за гостите на града. Река Марица е богатство, което малко европейски градове могат да се похвалят, че имат. Ако тази река бъде урбанизирана по начин, по който ние предлагаме, тя ще се превърне в най-голямата рекреационна зона на града. Тя  ще обхване огромен инвеститорски интерес, ще отвори хиляди работни места за огромен обем от време. Това са хиляди декари земя, които при правилна организация, могат да се превърнат в прекрасна зона за рекреация – велоалеи, детски площадки, заведения, детски центрове и всякакъв вид атракции, които биха могли да държат пловдивчани в централната зона без да се натоварва градът с 365 дни заетост”, каза още Георги Колев. Той призова пловдивчани да подкрепят него за кмет на Пловдив, както и кандидатите му за районни кметове и общински съветници от листата на ЗС „Александър Стамболийски” с номер 49 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!