Веселина Димитрова, съпруга на един от петимата благоевградски полицаи, осъдени по делото "Чората" на 7 г. затвор, изля мъката си във Facebook.

Димитрова е съпруга на Георги Калинков, който заедно с Янко Граховски, Мирослав Писов, Иво Иванов и Борис Механджийски от април са в затвора в Бобов дол. Петимата, както и главният прокурор Сотир Цацаров поискаха от ВКС ново разглеждане на делото.

Заседанието на върховните магистрати бе през юни и се очаква решение дали процесът ще бъде възобновен.

В профила си Веселина изля мъката си след свиждане в затвора:

"Скъпи приятели, искам да споделя нещо, което се случи днес. На поредното свиждане в затвора в Бобов дол редом с нас и нашите мъже, вашите колеги и приятели, беше изведен за свиждане и Марио Заеков-убиецът на 17 годишната Мирослава от гр. Перник.

Човекът, който умъртви момичето по особено жесток начин. Човекът, който месеци наред разиграваше разследващите, опитваше се да манипулира екип от 12 криминални психолози. Човекът, който причини една ненужна смърт, заради едно нескопосано търсене на откуп.

Човекът, който в крайна сметка получи 30 години затвор, беше рамо до рамо с нас и нашите мъже-полицаи от МВР, които цял живот разследват и задържат такива като него. Бях принудена да гледам самодоволната му физиономия през цялото време.

Чувствах се омерзена и омърсена. Опитвам се да си представя как се чувстват петимата полицаи в такъв момент... и не мога... Имах чувството, че съм попаднала в друг свят, но уви-беше си чиста реалност. Тази несправедливост, която ни сполетя, води след себе си нови и нови такива... Те са там, редом с такива изчадия.

Благодаря на милата ни родина!

П.П. Намерете материалите за убийството на Мирослава и го прочетете!???

Може би другия път с нас ще бъде Пешо Сумиста???"