Сагата с една тераса е към своя край. Последната спънка по пътя към консулството на Пламен Георгиев ще бъде съборена.

Бившият шеф на КПКОНПИ сам предприе мерки по разрушаването на незаконните навеси. Това обаче стана след изрично разпореждане на Бойко Борисов. Премиера постави ултиматум на Георгиев, ако той иска да стане консул на страната ни във Валенсия.

Припомняме, че незаконния навес стана повод за поредица от скандали около особата на бившия шеф на антикорупционния орган. След като подаде оставка, той се върна в прокурорската колегия, но само за кратко, защото беше избран да замине за Испания, където да заеме поста на консул.

ламен Георгиев работи добре, умен човек е, но миналия четвъртък или петък казах на външния министър да го предупреди, че ако не си оттегли жалбата и не изпълни решението незаконната част от терасата му да бъде съборена, ще го отзова, така както съм го пратил", коментира по-рано Борисов.

Правителството мотивира изпращането на Пламен Георгиев за консул с това, че владее испански език, но след това се оказа, че нивото му е начално. Очаква се Георгиев да започне официално работа като консул тази седмица, въпреки че българи от Валенсия се обявиха срещу назначението му и дори заплашиха да протестират.