Преди няколко дни семейството на Найден и Албена Георгиеви от ромския кв. Нов път във Видин решават да не стоят безучастни към кризисната ситуация и да се погрижат сами за близо 3000 души, останали да живеят в квартала. На доброволни начала те решават да ушият маски за многократна употреба, които след това да бъдат раздадени в махалата. В инициативата бързо се включват добри хора, които безвъзмездно предлагат труда и уменията си.

И първите 300 маски вече са раздадени. Сега семейството и други добри хора, включително и тези в чужбина, обмислят закупуването на храна за възрастни хора в нужда.

"Отдавна смятам, че кризисните моменти тестват обществото ни, при това на изпит е най-важното - ще останем ли човечни в условията на пандемия. Ромите от кв. Нов път във Видин в лицето на семейството на Найден и Албена Георгиеви, както и другите доброволци, доказаха, че ромите са човечни и в кризисните моменти. Но това, разбира се, няма да го видите по новините.", споделя Румен Коцев.

Знаете ли, обикновените и великите дела често остават встрани от медиите. Но това, което остава встрани или попада в канцеларското кошче на някоя национална медия, често стопля нечие сърце, дава му надежда. А в конкретния случай - може и вероятно ще спаси нечий човешки живот.