Масова паника настана в сливенско училище заради фалшив сигнал. Родители опразниха класните стаи за минути и си прибраха децата, защото се страхували, че от "Закрила на детето" ще им ги вземат.

Причината за смута е слух, че е пуснат сигнал до агенцията и служители пътуват към образователната институция, за да си свършат работата.

Слуховете обаче пълзят бързо и паниката се разраснала лавинообразно.

"Беше ужас, щяха да ни изпотъпчат. Деца ревяха отвътре, отвън родители реват", разказа една жена от училищния персонал пред Darik.

За минути, около 10:30-11.00 часа, 6-то и 8-мо основно училище в ж.к. "Даме Груев" се опразнили, а на дворовете останали само безпомощните учители.

Родителите щурмували училището и едва не счупили входните врати. Директорът се опитал да усмири подивелите родители и да разбере каква е причината за паниката. Отговор обаче липсвал.

Затова от училището решили просто да пуснат децата. 550 ученици били прибрани у дома.

Най-вероятно става въпрос за провокация, която обаче несъмнено е всяла паника у ромските семейства. Някои родители се втурнали към класните стаи директно от работното си място.

По същото време на посещение в Сливен е и образователният министър Красимир Вълчев, който обикаля сливенски училища, придружаван от служители на просветния инспекторат.

Подобна истерия имало и преди няколко години. Причината - отново слух. Онзи път обаче ставало въпрос за рокерски банди, които щели да вилнеят в кв. “Надежда” - ромската махала в Сливен.