Ако не друго, българинът със сигурност умее да пести. Иначе казано - леко стиснат народ сме, а поредният пример за това е една еко работа през пръсти. Става дума за контейнер за разделно събиране на отпадъци, който би докарал дори самата Грета Тунберг до истерия.

Контейнерът е забелязан от будни столичани, които питат - какво аджеба е неговото предназначение и защо се имитира дейност.

На пръв поглед кошчето за рециклируеми отпадъци изглежда напълно нормално - с три отвора съответно за хартия, пластмаса и стъкло. Но това би означавало три отделни торби, в които боклуците да бъдат изсипани и съответно - по-голям разход.

 

И питам аз - що има три отвора?!

Posted by Михаела Божанкова on Wednesday, December 11, 2019

Така е взето най-логичното в този случай решение - ще се пести от материал. И затова торбичката е една - обща за трите отвора.

Хубава работа, ама българска, както се казва.

"Вече се търкалям от смях на всекидневните тъпи и поредни извращения на калпавото ни управление дето уж по Европейски стандарт се опитва да спазва някакви норми", написа един от потребителите под публикацията в социалните мрежи.

Появиха се обаче и защитници на Столичната община, които заявиха - така е и в така възхвалявания Запад.

"Точно същото нещо се наблюдава и с кошовете в университета ми, а той е в топ 10 във Великобритания. Попитах защо уж "разделното" събиране на отпадъци се прави на едно място, те ми казаха, че понеже има 3 опции и трите са за неща, които се рециклират (хартия, пластмаса и стъкло), се взимат за рециклиране заедно и след това има хора, които ги отделят", категоричен беше друг потребител.

Къде е истината, можем само да предполагаме. Дали в действителност въпросните отпадъци се рециклират - също.