Кошмарен ремонт и куп неудобства за жителите на столичен квартал. Обновяване на канализацията и разширение на ключов булевард в София запуши цяла улица и създаде транспортен хаос.

Случката е от ул “Могила” в столичния кв. “Витоша”. Там живеят около 6000 души, които днес трудно стигат до собствените си домове с кола. Причината, разбира се, е пореден ремонт.

До преди ремонта софиянците, живеещи в района, избирали ул. “Могила” като единствен изход към бул. “Черни връх”. Сега тя е разкопана, а алтернатива се явяват две по-малки улици, които обаче много бързо се задръстили от паркирани автомобили.

“В късните часове трудно се минава спокойно, а разминаване на практика е невъзможно. В час пик пък едва се пълзи. Това е пълен ужас”, разказват пред TrafficNews гневните жители на ул. “Могила”.

Според тях често се стига да свади между изнервените шофьори и е въпрос на време да стане по-голяма беля. Столичани се оплакват, че им е писнало от ремонти. В началото на годината улицата беше ремонтирана в единия си край, където беше подменено и осветлението.

От районното кметство "Лозенец" обясняват, че целта на новия ремонт е улицата да бъде разширена с около метър, което трябва да улесни трафика. Според проекта освен разширение ще се изгради ново осветление и система за отводняване, за да не се образуват локви. Ще има също нормален тротоар и бордюри. Проблеми с отчуждителните процедури пък удължило във времето основния ремонт на възловата за квартала улица.