Нова рокада в БНР. Изпълняващият длъжността директор на програма "Хоризонт" е подал оставка.

Николай Кръстев потвърди новината сам, а причината да сдаде поста си е скандалът с отстраняването и възстановяването на журналистката Силвия Великова.

Припомняме, че микрофонът на дългогодишната водеща на предаването "Преди всички" и беше отнет внезапно и без да бъдат посочени конкретни причини. По-късно Великова беше отново допусната за водеща, а и получи обратно съдебния си ресор.

Независимо от двете рокади обаче беше организиран протест в нейна защита, на който отидоха десетки колеги от гилдията.

Междувременно премиерът Бойко Борисов се изказа, че веднага се е обадил по телефона на Силвия Великова, с която са дългогодишни познати, и заявил категорично, че тази "глупост" трябва да бъде оправена. Бориков отрече да е оказвал натиск.

Подалият днес оставка Николай Кръстев стана временно изпълняващ длъжността директор на програма "Хоризонт" едва вчера.

"Направих този акт морален, защото смятам, че човек трябва да носи своята отговорност за делата си. Затова смятам, че днес трябва да направя този акт. Моето действие предизвика вълна от недоумение, както в програма "Хоризонт", така и извън БНР. Това е моя лична грешка и липса на административен опит. За мен, както и за останалите колеги, поставянето ми на изпълняващ длъжността директор на програма "Хоризонт" беше неочаквано", посочи Кръстев, цитиран от БГНЕС.