Невена Коканова – жената покорила сърцата на милиони

Невена Коканова – жената покорила сърцата на милиони

Ето какво се е случило през годините на днешния ден, 3 юни.

Срещата на Цар Борис III с Адолф Хитлер

На днешния ден през 1943 г. (Втората световна война), Цар Борис III се среща с Адолф Хитлер в Бергхоф (Бавария). На срещата се обсъжда положението в Гърция. Хитлер оказва натиск върху Царство България да окупира цяла Егейска Македония със Солун и Моравската долина.

Невена Коканова – „Първата дама на българското кино”

Невена Коканова е една от емблематичните актриси в света на киното и театъра. Естествена, земна и непринудена, тя не се главозамайват от светлината на прожекторите и любовта на публиката, въпреки неоспоримите си успехи.

„Първата дама на българското кино“, както често е наричана Коканова, играе както в киното, така и в театъра. Въпреки че най-запомнящите й роли са в киното, актрисата твърди, че основното и поприще е театъра. Големият пробив на актрисата е в екранизацията на „Тютюн“ от 1962 година, в ролята на Ирина, Коканова е в главната роля и в „Спомен за близначката“, „Крадецът на прасковите“ и други.

Невена умира 3 юни 2000 година след 62 роли в киното, многобройни награди и дългогодишно възхищение на зрителите. Тя остава един прекрасен пример за всички нас. Въпреки аристократичния си произход, красивата и велика актриса остава съвсем земна. Тя намира радост в обикновените неща и се радва на множеството домашни любимци и красотата на природата, които избира да я заобикалят.

„Любовта има толкова много лица! Можеш да я откриеш навсякъде, ако очите на душата ти са отворени… Не бих казала, че любовта е чувство. Тя е състояние на цялото твое същество. То е трамплин, от който душата ти се извисява, всички клетки на организма достигат върховния си заряд. Тогава си по-работлив, по-талантлив, по-градивен.”

Рафаел Надал навършва 34 години

На днешния ден испанският тенисист Рафаел Надал е роден през 1986 г. в Манакор, град разположен на остров Майорка.

Испанската звезда има общо дванадесет титли от Ролан Гарос и държи рекорда за най-много поредни победи при мъжете на една настилка – 81 победи на клей, постигнати между април 2005 и май 2007-а.  Носител е на две награди на АТП – за новак на годината (2003) и тенисист с най-голям напредък (2005), както и Спортна награда Лауреус за новак на годината (2006).

Рафаел влиза в топ 50 на света още на шестнадесет години, а две години по-късно вече е в подножието на върха, достигайки второто място. Заради доминацията си на клей още в ранните години на кариерата си, Надал е определян от мнозина като най-добрия в историята на клей.

Напишете коментар
captcha

Виж още

„Оказва се, че моят организъм бавно разгражда алкохола. Но количеството,
Краденето на цветя сякаш се е превърнало в мания. Със затоплянето на времето и
Вълна от съпричастност към Поли Антонова, която се бори с тежко онкологично
Съдбата на пале, завързано с верига на улица в Пловдив, трогна мнозина.
На 26 април започва изплащането на великденските добавки, обезщетенията за
Държавният дълг нарасна. България е с един от най-ниските външни дългове,