Столичен медицински център, едни скъпи автомобили и едни нагли собственици, решили да използват наличните паркоместа, но не предназначени за тях.

Наглеците в София са солиден брой, а често действията им надхвърлят всякакви граници. И този път става въпрос за спиране на превозни средства на места, които са предназначени за инвалиди. Паркираните коли обаче, разбира се, нямат инвалиден стикер.

За едни шефове става въпрос. И за една охрана, която чинно пази тези инвалидни паркоместа на ул. "Методи Попов" №11 за... началството.

И като човек с будна гражданска позиция, един столичанин възроптал. Не било справедливо и не било редно да се злоупотребява по този начин. В отговор обаче охраната му обяснила, че паркоместата били собственост на прилежащата бизнес сграда и те имали право да паркират лимузините си там.

Е, скъпи хора с увреждания, ако искате да посетите медицински център "Спектър", очевидно ще трябва да пообиколите прилежащите улици, за да си намерите удобно място за паркиране, защото паркоместата са "собственост на бизнес сградата и те имат право да паркират лимузините си там". Честито!

Абсурдът удря нови нива. Все си мисля, че това не може да е възможно и всеки път оставам изненадана. Неприятно! Защото човешката наглост често е безгранична.

Граждани с будна съвест се сблъскват с безхаберие, безразличие, безотговорност и безнаказаност. И няма значение дали става дума за обир или своеволие, касаещо инвалидни паркоместа.

И ако едни началници могат да си "купят" паркоместата, предназначени за хора с увреждания и да се разпореждат наляво-надясно кой и как да ги използва, то тогава за какво говорим изобщо? Какво искаме…

Екипът на Glas.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видеа за нередностите в града, както и на тези, които разказват истории за добри и лоши прояви, които ни заобикалят. Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било събития, нарушения, добрини или интересни случки – изпращайте ги на имейл: [email protected] или ни пишете във фейсбук страницата ни.