“Здравейте, добри хора! Това е мама. Страшната диагноза чухме на 17.12.2018г. Тогава целият ни свят се преобърна”.

Това е разказът на Влади - едно момче, което иска да спаси живота на своята майка.

Елеонора е едва на 41 години. Родом е от Свищов. Тежката диагноза е рак на белия дроб. За съжаление има и злокачествени разсейки. Направени са няколко химиотерапии в България, но за съжаление без резултат.

Влади има само майка си, а лошата новина за тежката болест идва напълно неочаквано и то в момент, в който нещата за семейството тъкмо се наредили - тъкмо заживели в свой собствен дом и тогава… всичко се сринало.

“Мама иска единствено да ме види на бала догодина”, разказва момчето в своя публикация във Facebook.

Не се знае обаче дали това ще се случи, защото състоянието на Елеонора е изключително тежко.

“Всяка секунда губим време и с всяка секунда мама малко по малко си отива, а аз имам само нея”, разказва още Влади.

Шанс за Елеонора има, но в съседна Турция, където вече е направена една химиотерапия. Разсейките са се повлияли и изглежда резултат има. Нужни са обаче още вливания, а те… струват пари.

“Затова ви моля от цялото си сърце да ни помогнете да запазим семейството си цяло. Сумата, която е нужна е € 32,820. До момента сме събрали € 1,281, с които можем да заплатим 1 химиотерапия. Всяка минута е ценна за нас, с всеки изминал ден шансовете на мама намаляват”, пише още момчето.
И така… чудото на Влади се случва. За по малко от 24 часа след публикацията на младежа вече са събрани над 11 000 евро.

“Когато си изгубил вярата си в хората и в доброто, Света ти се превръща в едно малко, тясно, черно място. Благодаря ви хора, че осветихте моят живот, че ми вдъхнахте надежда и вяра. За мен това е чудо! Прекрасно чудо, на което не можех да повярвам. Сълзите ми са от щастие! Желая ви здраве!”, написа днес Влади.

Който желае да помогне на Елеонора и сина й, може да го направи през благотворителната кампания на жената в HelpKarma или на банковата и сметка: BG68BPBI79414077003001.