Детските градини и ясли се тресат от скандали. От доста време... През ден, през два социалните мрежи ни заливат с поредната порция ужас от някоя детска градина. Сменят се само населените места. И изобретателността на родителите къде да скрият скритата камера. Грубо отношение, насилие, наказания… детски плач, детско безсъние и тревожност, обезумели от страх родители… Това е детската градина.

Поредната порция обиди и насилие в яслена група на детска градина е от София. Родители записаха тайно как минава денят на детето им в детската ясла. И... останаха попарени.

„Млъкни, бе! Млъкни, бе! Млъкни, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си я, бе! Затвори си я, бе!”. се чува на записа.

Никол е на година и седем месеца и още не може да говори. Родителите й обаче забелязали промяна в поведението й.

„Започнаха истерии, плач, свиване до стена с треперещи ръчички, агресия - започна да удря, да скубе”, Илиана Джонева, майка на Никол.

Тогава монтирали записващо устройство в любимата играчка, съобщава bTV.

„В тази играчка, която е в нея. И вечерта изпаднахме в шок”, обясни Лориан Джонев, баща на Никол.

„Какво искаш! Какво искаш! Мръсницо! Животно мръсно!”

„Чуват се удари. В рамките на пет часа четири пъти яде шамари. Записът е направен на 31 октомври в 27 детска градина”, заяви Илиана Джонева, майка на Никол.

Родителите са подали жалба в районната администрация. А от Столичната община заявиха, че ще направят проверка за случващото се вътре.

Служителката от записа е медицинска сестра по заместване. Отказа да участва в репортажа. По телефона каза, че не е обиждала и удряла детето. И не чувства вина. Пред работодателя си обаче е признала за случилото се.

В обяснение до директорката на детската градина, служителката пише, че е била уморена и изнервена, затова се и случило това, каза пред bTV Галина Христова, директор на ДГ 27 "Детска китка".

Директорката я е предложила за дисциплинарно наказание. Какво да бъде то трябва да реши кметът на район "Надежда". Родителите настояват служителката никога повече да не работи с деца. И се надяват, че другите родители също ще бъдат нащрек за проява на агресия.

„Ясла” вече звучи страшно. Направо зловещо! В детските градини лелките и госпожите бутат, бият, обиждат… деца. Унижават ги и ги тормозят. В детските градини пак "педагози" насърчават децата да се бият помежду си. В детските градини родители на посинени деца правят записи със скрити камери и те се оказват скандални. Като този...

Снимката е илюстративна