Столичен баща удари по служителите на Центъра за градска мобилност.

Таткото не е кой да е - става въпрос за актьора Мариан Бачев. А случката е вероятно злободневие за всички родители, които водят децата си на детска градина.

За какво става въпрос?

“И втората ми дъщеря не посещава ОБЩИНСКА детска градина, въпреки, че тя е на 150 м от вкъщи, а аз съм от 43 години софиянец. Над 20 години плащам данъци единствено и само в София, но когато оставям дъщеря си в ЧАСТНАТА детска градина, която е в рамките на синя зона, оставям ясно написана на компютър и ламинирана бележка, че оставям детето си там и веднага се връщам”, разказа актьорът в своя личен Facebook профил.

Какво обаче се случва вместо това? 

“- Не прочетохте ли бележката?
- Прочетохме, но тук няма детска градина. Иначе винаги даваме толеранс.
- Няма ОБЩИНСКА. Искате ли да ви заведа и да видите, че има ЧАСТНА?
- Ами ако бяхте оставили аварийни...
- Тоест писменото слово, детското столче и ЧАНТАТА МИ на предната седалка, не са достатъчен знак, така ли?
В този момент единият служител ми казва:
- Е, точно пък за Вас ли нямаше детска? Трябва да се говори с Директорката, някой лев настрани и сте готов!”, разказва Бачев.

Бачев отказал да даде пари настрана, за да запише детето си в общинска детска градина. Това, разбира се, е масов проблем за родителите. А липсата на парко места правят нещата още по-трусни. Служителите надушвали паркираните за минутка автомобили като хищни хиени и веднага започвали да се правораздават. За общинските детски градини обаче имало толеранс. Защо ли?