Христо Стойков създава собствен бранд на шега, а днес работи с едни от най-големите складове в Рим, Дубай и Истанбул.

Един от най-очарователните модни аксесоари за студените дни е разбира се... шапката! Нейният дизайн и подчертан чар управлява модната сцена от няколко десетилетия насам. 

Шапката претърпява мощна еволюция и от обикновено средство за пазене от слънцето е издигната на пиедестал, за да се превърне в мерило за богатство, благосъстояние и обществен статус.

Шапката не напразно е наричана "кралицата на модния гардероб", защото крие в себе си нещо магическо, което ни привлича. Сложим ли я на главата си, сякаш ставаме различен човек - под шапката мислите са други, усещането също. Остава ни само да си пожелаем нещо, да затворим очи и... да изчакаме желанието ни да се сбъдне!

Към днешна дата, незаменимият аксесоар е задължителен в гардероба на всяка изискана лейди, а вариантите, между които може да избираме са много – с периферия, барета, каскет, с косъм, велурена, с камъни и пайети или изцяло в един цвят - изборът е изцяло ваш. Същото се отнася и за материята - вълна, плат, кожа, козина, слама,канап, както и от изкуствени материали.

Магията на "нейно величество" шапката е, че тя оставя специален отпечатък върху всички модни комбинации и перфектно се съчетава както в небрежен стайлинг, така и като част от по-изтънчен или шармантен тоалет.

Ако искате да привлечете всеки поглед, не се колебайте да заложите на шапка в нестандартен цвят или украсена с цветни пера, брошка и какво ли още не.

Именно на такива модели залага майсторът на шапките от Асеновград, който благодарение на въображението и сръчните си ръце успя да спечели доверието на редица личности от българския хайлайф, както и популярни дами от родния Асеновград и Пловдив.

Христо Стойков е родом от Асеновград и е завършил международен туризъм и магистър Финанси. Идеята му за собствен бизнес с шапки започва на шега, а днес той работи с едни от най-големите складове в Рим, Дубай и Истанбул.

Христо предпочита да остане далеч от публичното пространство, тъй като смята, че не трябва да се акцентира върху лицето на дизайнера, а на неговата работа и щастливите клиенти. 

Ето какво разказа още в интервю за Trafficnews "майсторът на шапките" от Асеновград Христо Стойков:

- Разкажете ни повече за старта на бранда? Как ви дойде идеята?

- Стартът беше на шега, както често се случва в живота ми. Беше в момент, когато имах нужда да предизвикам себе си, за нещо ново и различно. Обвързах го с желанието ми да творя и създавам и така се роди идеята, а най-хубавото е, че все още го считам за хоби, а не за ангажимент.

- А защо точно шапки?

- По принцип съм човек на детайлите - забелязвам ги, харесвам ги и съм на мнение, че именно чрез тях можем да изразим себе си. Когато говорим за детайли в модата, това са аксесоарите - шапки, колани, ръкавици и други.

- От къде черпите идеи за моделите?

- Идеи и вдъхновение намирам навсякъде - от сезонните цветове на природата до срещите с приятели на бутилка вино. Когато имаш нужда от идея, можеш да я намериш навсякъде, стига да имаш очи да я видиш, защото обикновено се крие в малките детайли.

- Какви материали използвате?

- За страхотните си клиенти избирам най-доброто! Държа на качеството! Като започнем от материите на шапките, прецизно подбирам и актуалните за сезона кожи и завършим с най-важната част аксесоарите, с които са декорирани артикулите. Работя с няколко склада извън България, а именно Рим, Дубай и Истанбул, които предлагат невероятни неща.

- Помага ли ви някой?

- За момента изцяло сам изработвам моделите си.

- Кои са най-актуалните модели и цветове на сезон есен/зима 2020?

- В момента изключително актуални са каскетите! Стоят много модерно и специфично! Също така актуални са облите шапки с къса периферия, които могат да се съчетаят с различен аутфит и повод, както и шапките fedora. Този тип шапки предават индивидуалност и класа у всяка дама.

Този сезон продължава миналогодишната тенденция хит сред шапките да са баретите. Тъй като жените стават все по-смели в съчетаването на ярки и открояващи се цветове, много предпочитани и търсени са тъмно зеленото, синьо, както и най-ярките нюанси на розово, лилаво, цикламено, мента и много други.

Разбира се, черната и бежовата гама водят класациите и смятам, че никога не биха излезнали от гардеробите на дамите.

- Какви са вашите мечти и стремежи?

- За мен най-важното е клиентите да носят продуктите ми с удоволствието, с което са създадени. Това е основната ми цел и смятам, че това е успешният път на моя бранд. В тази връзка, искам да благодаря за многобройните позитивни отзиви и снимки,които получавам ежедневно.

- Има ли популярна личност, която бихте искала да видите с ваша шапка?

- Известна личност с шапка......веднага се сещам за Елизабет ||. Да определено бих искал да я видя с моя шапка! Предният въпрос май беше за мечтите.....може би все още съм на него...