Генералният директор на Българското национално радио (БНР) Светослав Костов е бил откаран преди минути с линейка на "Бърза помощ". На Костов му е прилошало и са били повикани спешните медици, съобщава "Дарик".

Предполага се, че Костов вдигнал много високо кръвно, след като през последните дни името му бе във фокуса на скандала около БНР.

По този повод в Съвета за електронни медии няма да се проведе среща между генералния директор на Българското национално радио Светослав Костов и редколегията на програма "Хоризонт", съобщиха от медийния регулатор.

В отговор на публично отправената от СЕМ покана за среща от редколегията информират, че ясно са заявили позицията си пред членовете на регулатора още на 19 септември и тази позиция остава непроменена. Това се казва в качено на сайта на СЕМ прессъобщение, предаде БНР.

Вчера по искане на редколегията на "Хоризонт" се проведе среща на нейни представители - заместник главният редактор на програмата в оставка Даниела Късовска, колегата Силвия Великова и още журналисти от БНР, с членове на Съвета.

След това председателят на медийния регулатор София Владимирова обяви, че СЕМ ще сезира прокуратурата за проверка на изнесената информация за натиск върху журналисти и опит за цезура. Тя отправи публична покана за нова среща днес между генералният директор на БНР Светослав Костов и редколегията, на която СЕМ да бъде своеобразен медиатор, ако страните пожелаят такава.

Вчера Светослав Костов заяви, че е готов на такава среща с редколегията на "Хоризонт", както и с членовете на СЕМ.

Междувременно за петък следващата седмица беше насрочено и ново заседание на регулатора, на което да бъдат разгледани допълнителни факти и обстоятелства, а и СЕМ да реши дали ще поиска оставката на шефа на държавното радио.