Лекар се бори с недостойното състояние на една столична болница.

Д-р Андрей Коцев е обявил гладна стачка заради окаяната база на една от най-големите болници в България - Александровска. Причината за бунта на медика е лошото състояние на част от клиниките в здравното заведение, но проблемът не е от вчера или днес.

За рушащата се болница се алармира от месеци, а вече няколко пъти в медийното пространство се съобщи за паднала мазилка.

“Вече прекратихме гладната стачка, защото в резултат на протеста се разбрахме с директора следващият петък да подпишем колективния трудов договор. Погладувах няколко дни, но по-важното е, че хората излязоха”, заяви д-р Андрей Коцев пред Нова телевизия.

Медикът разказва, че състоянието на отделението, в което работи, е трагично. Липсва сигнализационна система - пациентите виели и пъшкали, ако имат нужда от лекарска помощ.

“Няма задължителните два видеогастроскопа, които трябва да имаме. В други отделения има ужасни течове”, разказа още лекарят.

Към момента от общо 24 сгради ремонт е направен на 13. Предстои останалите 7 също да бъдат реновирани, обясниха от ръководството на здравното заведение.

Ремонтите трябва да приключат до края на 2021 г. Първите 1,5 милиона от програмата са осигурени.