Пламен Георгиев е подал молба до Административен съд - София, с която оттегля жалбата си срещу заповедта на кмета на Слатина за принудително премахване на двата навеса, единият от които барбекю, на терасата към апартамента му.

Според източници на "24 часа" преди дни премиерът коментирал пред близки, че е бесен от поведението му, че обжалва събарянето им. Тогава Борисов настоял, че или трябва да оттегли жалбата, или няма да замине никъде – Георгиев беше назначен за консул във Валенсия.

Завидни лингвистични умения и… Пламен Георгиев – генерален консул във Валенсия

По този повод Пламен Георгиев казал пред познати, че до края на седмицата всички навеси ще бъдат премахнати от терасата му – постройки, които го вкараха в серията скандали с апартаменти на хора от властта.

Оказа се, че жилището на бивия шеф на КПКОНПИ има тераса от 186 квадратни метра, която не е декларирана. Самият Георгиев обясни, че тя е обща част на блока и обяви, че атаката срещу него идва от бизнесмените, които са засегнати от работата на комисията по антикорупция.

Решено! Пламен Георгиев трябва да бутне пристройките на терасата - незаконни са!

Последва проверка на имота, чиято цел беше именно да се установи дали постройките на терасата на Георгиев са законни. След това стана ясно, че два навеса трябва да бъдат премахнати, тъй като са над разрешената кота "било" на сградата.