Днес се навършват 18 години от трагедията пред столичната дискотека "Индиго", погубила детски животи и завинаги белязала семейства.

При трагичния инцидент през 2001 година загинаха 7 деца, а 12 пострадаха, стъпкани и задушени.

Всяка година на мястото на бившата дискотека (на стадион "Юнак") се събират оцелелите от трагедията деца и родители на жертвите, за да си спомнят за загиналите Виктория Миркова, Димитър Андреев, Елена Спандониева, Кристина Кабакчиева, Любомира Захариева, Мадлен Николова и Цветелина Ралчовска.

Осъдени за трагедията пред дискотеката на глоба от по 800 лева бяха охранителите Георги Василев и Анри Силаги. Бившият председател на Държавната агенция за младежта и спорта Цвятко Барчовски получи 3 месеца затвор с тригодишен изпитателен срок и глоба от 1500 лева, а управителят на заведението Ангел Николов – глоба от 3000 лева, припомня БГНЕС.

Делото беше връщано и започваше отначало няколко пъти. На 20 декември 2002 година Софийският апелативен съд прекрати делото и го върна на Софийска градска прокуратура за отстраняване на допуснати съществени нарушения. Последва и второ връщане на делото. Процесът бе насрочен за трети път на 30 март 2006 година. Ден преди това прокуратурата внесе за трети път обвинителния акт.